DOE DE TEST!

Over ons

Zoetstoffen.eu is een initiatief van de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie (VIWF). Doelstelling van ‘zoetstoffen.eu’ is om informatie over zoetstoffen beter toegankelijk te maken en misverstanden uit de wereld te helpen.

De inhoud van deze website is geïnspireerd  op het Nederlandse model www.zoetstoffen.nl van het ‘Informatiecentrum Zoetstoffen’, dat werd aangepast aan de Belgische versie. Sinds 2003 wordt deze website aangevuld met eigen inhoud en met de bijdrage van voedingsdeskundigen en experten in voedselveiligheid.

Met dank aan Marie-Louise Scippo (Université de Liège, lid van het College van de HOGE GEZONDHEIDSRAAD en van het Wetenschappelijk Comité van het FAVV en lid van de Belgian Nutrition Society), aan Hélène Lejeune (Voorzitster van de Union Professionnelle des diplômés en Diététique de Langue Française – UPDLF) aan Dirk Lemaître (KHLeuven,  Penningmeester van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten – VBVD) en aan Serge Pieters (Ex-Voorzitter van de UPDLF) voor hun bijdrage in het controleren op wetenschappelijke nauwkeurigheid van de inhoud van deze website.

Tevens bedankt aan de vzw NUBEL (Nutriënten België), die de Belgische Voedingsmiddelentabel(www.internubel.be) beheert, voor het ter beschikking stellen van hun gegevens over de werkelijke inhoud van zoetstoffen in voedingsmiddelen, waardoor de eerste zoetstoffentest” kon worden gerealiseerd gebaseerd op de reële situatie in België.

Organisaties die belang hechten aan wetenschappelijk onderbouwde informatie over zoetstoffen nodigen we bij deze uit om een bijdrage te leveren aan ‘zoetstoffen.eu’. U kunt contact opnemen via info@zoetstoffen.eu.

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?