DOE DE TEST!

Isomalt (E953)

Isomalt heeft een zoetende kracht van 0,5 en is met andere woorden de helft minder zoet dan tafelsuiker (sucrose). De stof werd ontdekt in de jaren 60 en wordt gemaakt uit sucrose.

isomalt-E953-edulcorants-zoetstoffen

Isomalt is in Europa verkrijgbaar sinds het begin van de jaren ’80 en wordt tegenwoordig wereldwijd in ruim 70 landen, waaronder sinds 1990 de Verenigde Staten, gebruikt bij de bereiding van talloze voedingsproducten.

Het werd in 1985 goedgekeurd door het Gezamenlijk Comité van Deskundigen voor Levensmiddelenadditieven van de FAO en de WGO (JECFA).

In welke voedingswaren?

Je kan de stof terugvinden in snoepgoed, kauwgom, bakkersproducten en voedingssupplementen.

Gebruiksmogelijkheden

Isomalt is zeer stabiel en breekt minder snel af dan sucrose bij een hoge temperatuur. Ook lost het minder goed op in water. De fysisch-chemische eigenschappen worden bijzonder gewaardeerd voor de bereiding van gebak: Deze zoetstof maakt immers een uitzonderlijke glans en dus sublieme decoraties mogelijk, en verlengt bovendien de levensduur van producten.

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?