Terug naar lijst

Hoeveel calorieën vermijd ik door zoetstoffen te gebruiken?

Dankzij voedingswaren en dranken met zoetstoffen kun je de calorieën uit suiker verminderen of zelfs helemaal schrappen. Hoeveel calorieën je op die manier bespaart, is wel afhankelijk van een aantal factoren. Ontdek de nieuwe infografiek, die aan de hand van concrete voorbeelden laat zien hoeveel calorieën je bespaart door te kiezen voor voedingsproducten met zoetstoffen.

Aanverwante artikels
petit-déjeuner-équilibré-familles-alimentaires

Wat is een gezond ontbijt?

Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag, maar daarom niet de minst belangrijke: het moet immers zorgen voor 20-25% van de totale dagelijkse energie-inname. Maar hoe ziet een evenwichtig ontbijt er eigenlijk uit?

oms-recommandations-sucres

WGO roept op om suikers nog verder te beperken

De Wereldgezondheidsorganisatie publiceert nieuwe aanbevelingen over vrije suikers, die worden gebruikt voor het zoeten van voedingswaren en dranken. In die context zijn laagcalorische zoetstoffen een waardevol hulpmiddel om te genieten van de voordelen die een beperkte consumptie van toegevoegde suikers heeft voor de gezondheid.

acesulfame 1220x560

Acesulfaam: de belangrijkste info in een notendop

Welke hoeveelheid acesulfaam is veilig voor consumptie? Hoeveel acesulfaam consumeren we in België? In welke voedingsmiddelen kan acesulfaam gebruikt worden? Hoe kan ik mijn consumptieniveau beoordelen? Lees het allemaal in de nieuwe infografiek gewijd aan deze zoetstof.