DOE DE TEST!

Is lichaamsbeweging alleen voldoende om af te vallen?

Lichaamsbeweging is de doeltreffendste manier om bewust de calorieën te verbranden die je via je voeding binnenkrijgt. Om echt af te vallen moet je echter ook je calorie-inname beperken.

lichaamsbeweging-gewichtverlies

Lichaamsbeweging, zoals sporten, fysiek werk verrichten of de fiets nemen, is sowieso goed voor de gezondheid. Een volwassen persoon moet streven naar het equivalent van minstens 30 minuten per dag stevig doorstappen. Fysieke inspanning houdt de calorieën die je via je voeding binnenkrijgt, in balans. Hoe meer calorieën je verbruikt, hoe groter echter ook je eetlust om dat calorieverlies te compenseren. Wie wil afvallen, moet daarom niet alleen bewegen, maar ook op zijn voeding letten en bewust zijn calorie-inname beperken.

Zie ook: Verbranden we ‘s namiddag en ‘s avonds iets meer calorieën dan ’s ochtends?

Lichaamsbeweging bevordert de eetlust

Het effect van fysieke inspanning op de eetlust verklaart waarom veel mensen die sporten om af te vallen, er niet in slagen om gewicht te verliezen zonder hun voeding aan te passen. Programma’s die rekening houden met beide factoren (lichaamsbeweging + voeding), werpen daarentegen wél hun vruchten af. In die zin is het gebruik van zoetstoffen een doeltreffende manier om de calorie-inname door suiker te verminderen.

Ontdek hier hoeveel calorieën je kunt vermijden door zoetstoffen te gebruiken

“Een drankje kiezen na het sporten? Ontdek het verschil in calorieën tussen een al dan niet gesuikerde dranken!”

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?