Terug naar lijst

Aardbeienconfituur

Lekker smullen van confituur waarin de kristalsuiker is vervangen door een zoetstof, kan dat? Jazeker, zo bewijst onze blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! met deze heerlijke suikerarme aardbeienconfituur.

Aardbeien-confituur-recepten

Ingrediënten (voor 6 potjes van 250 ml)

  • 2 kg verse aardbeien
  • 1 citroen
  • 500 g tagatosepoeder (= 1 kg suiker)
  • 2 zakjes pectine voor confituur

 

Bereiding

Verwijder de kroontjes van de gewassen en drooggedepte aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pot, voeg citroensap toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het pruttelen gedurende 10-15 minuten.

Voeg 2 zakjes pectine voor confituur toe en meng alles heel goed. Voeg de tagatosepoeder toe, roer alles grondig en laat het nog 3 minuten koken. Giet de confituur in schoongemaakte potjes en sluit ze goed af. Laat afkoelen.

Omdat deze confituur geen suiker bevat, moet ze in de koelkast bewaard worden.

 

Aanverwante artikels
Chocoladecake-rode-biet

Chocoladecake met rode biet

Onze culinaire blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! – pakt uit met een heel bijzonder gebak! In deze cake zit namelijk geen suiker, maar wel rode biet die voor een zoete, zachte toets zorgt. Zo hoef je niet te veel vetstof toe te voegen, en ben je toch verzekerd van een hemelse smaak.

pina-colada-virgin

Virgin Piña Colada

Ontspan en geniet van deze zonnige mocktail van Everyday Marta, onze culinaire blogster. Minder suiker, geen alcohol en boordevol smaak!

Rabarber-cake-recept

Rabarbercake

Heerlijk zoete appels en een zure toets van rabarber zorgen samen met stevia voor een mooi evenwicht in deze cake zonder toegevoegde suikers en zonder dierlijke vetten. Een recepttip van culinair blogster Marta Majewska.