Terug naar lijst

Confituur van citrusvruchten

De tijd is rijp voor confituur! Laat je verleiden door deze lichtere versie bedacht door onze foodie Everyday Marta : zonder toegevoegde suikers en even lekker!

confituur-van-citrusvruchten-ok

Ingrediënten (voor 3 potjes van 250 ml)

  • 1,5 kg sinaasappelen en witte pompelmoezen
  • Sap van 2 citroenen
  • 250 g sucralosepoeder (500 g suiker)
  • 1,5 zakje geleermiddel op basis van pectine

Bereiding

Schil de vruchten en verwijder het witte vel. Snijd de vruchten in stukjes. Doe het citroensap en de citrusvruchten in een pot en breng het aan de kook. Laat het in een open kookpot 15 minuten koken.

Voeg er langzaam het geleermiddel aan toe en meng alles goed samen. Zodra het goed doorkookt, voeg het sucralosepoeder toe, roer goed en laat nog 1-2 minuten doorkoken.

Giet de confituur in schone potten en sluit die meteen goed af. Laat afkoelen op een vochtige handdoek en bewaar het op een droge, koele plaats.

Energiewaarde per potje van 250 ml= 158 kcal

167 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

Aanverwante artikels
flore-intestinale-bactéries-darmflora-invloed-zoetstoffen

Beïnvloeden zoetstoffen de darmflora?

Een nieuwe studie bij muizen suggereert dat bij het toedienen van de maximaal toegestane hoeveelheid van drie zoetstoffen het glucosegehalte in het bloed wordt verstoord door het veranderen van de darmflora.

zoetstoffen-verminderen-calorie-inname

Zoetstoffen helpen calorie-inname en zin in zoet te verminderen

Zo concluderen de experten op het jongste symposium van de International Sweeteners Association (ISA), georganiseerd in het kader van het Europese Congres over Obesitas. Een overzicht van de drie belangrijkste boodschappen op basis van de recentste wetenschappelijke bevindingen op dit domein.