Terug naar lijst

Confituur van citrusvruchten

De tijd is rijp voor confituur! Laat je verleiden door deze lichtere versie bedacht door onze foodie Everyday Marta : zonder toegevoegde suikers en even lekker!

confituur-van-citrusvruchten-ok

Ingrediënten (voor 3 potjes van 250 ml)

  • 1,5 kg sinaasappelen en witte pompelmoezen
  • Sap van 2 citroenen
  • 250 g sucralosepoeder (500 g suiker)
  • 1,5 zakje geleermiddel op basis van pectine

Bereiding

Schil de vruchten en verwijder het witte vel. Snijd de vruchten in stukjes. Doe het citroensap en de citrusvruchten in een pot en breng het aan de kook. Laat het in een open kookpot 15 minuten koken.

Voeg er langzaam het geleermiddel aan toe en meng alles goed samen. Zodra het goed doorkookt, voeg het sucralosepoeder toe, roer goed en laat nog 1-2 minuten doorkoken.

Giet de confituur in schone potten en sluit die meteen goed af. Laat afkoelen op een vochtige handdoek en bewaar het op een droge, koele plaats.

Energiewaarde per potje van 250 ml= 158 kcal

167 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

Aanverwante artikels
zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes bij 1 op 7 geboortes

2 op de 5 vrouwen met diabetes zijn in de vruchtbare leeftijd. Dat zijn ruim zestig miljoen vrouwen wereldwijd. De International Diabetes Federation (IDF) wijdde in 2017 een volledige campagne aan dit gevoelige onderwerp, waarbij ook discriminatie een rol speelt. Deze infografiek legt uit wat er op het spel staat.

zoetstoffen-gezonder-dan-suiker

Zijn zoetstoffen gezonder dan suiker?

De BBC ging op zoek naar een antwoord en maakte een eerste evaluatie op van de voornaamste doelstellingen voor suikerreductie in het VK. De conclusies wijzen uit dat zoetstoffen een interessant alternatief kunnen zijn om de suikertendens om te keren.