Terug naar lijst

Gekaramelliseerd witloof met appel en blauwe kaas

Karamelliseren zonder toegevoegde suiker om de natuurlijke bittere smaak van witloof te verzachten? Ontdek hier het verrassende recept van onze blogster, Everyday Marta, afgewerkt met blauwe kaas!

witlof-appel-blauwe-kaas

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 stronkjes witloof
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel sucralosepoeder
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • Zout en peper
  • 150 g blauwe kaas
  • 1/2 appel, in sneetjes

Bereiding

Was het witloof, verwijder bruine blaadjes aan de buitenzijde en snij het voetje eraf. Kruid het witloof met zout en peper.

Smelt de boter in een pan en bak de stronkjes witloof goudbruin op beide kanten op hoog vuur. Blus de pan met water en witte wijn azijn. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en bak het witloof gedurende 8-10 minuten zacht.

Zet het vuur weer hoog, besprenkel het witloof met sucralosepoeder en laat het mooi van beide kanten karamelliseren.

Serveer het witloof met sneetjes appel en blauwe kaas.

Aanverwante artikels
karamel

My sweet caramel

Karamel maken met zoetstoffen? Eenvoudig! Een zoetstof op basis van tagatose gebruik je zoals suiker! Volg dit recept om karamel te maken en gebruik het op verschillende manieren!

Kerstquiche-groenten-veenbessen

Kerstquiche met groenten en veenbessen

Ga tijdens de feestdagen eens voor een nieuw en bijzonder gerecht, en probeer deze zoet-hartige quiche bedacht door onze culinaire blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! Deze quiche zonder eieren of suiker is een lekkernij voor het hele gezin!

wafels-bessen-yoghurt

Wafels met bessen en Griekse yoghurt

Laat je verleiden door deze heerlijk smeuïge en fruitige wafels zonder toegevoegde suikers van onze culinaire blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia!