Terug naar lijst

IJsthee van groene thee

Proef dit verfrissende recept van onze blogster Everyday Marta : zonder suiker noch calorieën en boordevol antioxidanten!

ice-tea_griene-thee-citroen

Ingrediënten (voor +/- 5 glazen)

  • 1 l water
  • 4 zakjes groene thee
  • 1 theelepel vloeibare sacharine
  • 100 ml vers citroensap

Bereiding

Warm 0,5 l water op tot 80°C en hang de theezakjes erin. Laat de thee 3 minuten trekken en verwijder de zakjes. Voeg 0,5 l koud water toe en laat de thee nog even afkoelen tot kamertemperatuur.

Voeg de sacharine en het citroensap toe en meng goed. Giet de thee in een kan of glazen pot en zet hem in de koelkast zodat hij goed koud wordt of serveer met ijsblokjes.

Serveer met een schijfje citroen en wat muntblaadjes.

 

 

Aanverwante artikels
rabarbercompote

Rabarbercompote met havermoutcrumble

IN VIDEO! Geniet met volle teugen van dit heerlijk knapperige en smeuïge dessert van Everyday Marta, onze culinaire blogster. De zurige smaak van de rabarber wordt heerlijk zacht, zonder toevoeging van suiker!

Aardbeien-confituur-recepten

Aardbeienconfituur

Lekker smullen van confituur waarin de kristalsuiker is vervangen door een zoetstof, kan dat? Jazeker, zo bewijst onze blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! met deze heerlijke suikerarme aardbeienconfituur.

Brood-pudding -aardbeien

Broodpudding met aardbeien

Brood en aardbeien, maar niet om een boterhammetje te maken! Deze originele broodpudding zonder toegevoegde suikers is een superlekker, maar toch licht nagerecht, met dank aan culinair blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia!