Terug naar lijst

Mocktail van grapefruit, komkommer en rozemarijn

Dit verkwikkende elixir van onze culinaire blogster ‘Everyday Marta’ is een absolute aanrader, én een uitstekende bron van antioxidanten. Het drankje bevat geen suiker: de zoetstof verzacht de zuurbittere smaak!

mocktail-grapefruit-komkommer-rozemarijn

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 ml spuitwater
  • Het sap van 1/2 grapefruit
  • 6 cm komkommer
  • 2 takjes rozemarijn (+2 voor garnering)
  • 2 tabletjes aspartaam
  • 50 ml water

Bereiding

Was de rozemarijntakjes en snijd ze grof. Doe de rozemarijn in een kom. Warm het water in een kleine pot op tot tegen het kookpunt. Haal de pot van het vuur en voeg de zoetstof toe. Roer totdat de zoetstof volledig opgelost is. Giet de hete siroop over de rozemarijn en laat ze onder een deksel afkoelen. Zeef de siroop om de rozemarijn eruit te verwijderen.

Pel de komkommer en snijd ze in stukjes. In een shaker, mix sap van grapefruit, komkommerblokjes en rozemarijnsiroop. Giet door een zeef in met ijsblokken gevulde glazen. Voeg spuitwater toe. Werk af met een takje rozemarijn.

Aanverwante artikels
Pannenkoeken-peren-frambozen

Pannenkoeken met peren en frambozen

Heerlijke pannenkoeken van Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! . Lekker zoet met een fruitige toets. Suiker en zoetstoffen vullen elkaar in dit recept mooi aan.

Rabarber-limonade-limonade

Rabarberlimonade

Probeer deze frisse homemade limonade voorgesteld door onze kookblogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! De combinatie van de zurige smaak van rabarber en citroen en de zoete smaak van sucralose en ahornsiroop is een must ! Een met zeer weinig suikers en dus weinig calorieën ook nog!