Terug naar lijst

Mocktail van grapefruit, komkommer en rozemarijn

Dit verkwikkende elixir van onze culinaire blogster ‘Everyday Marta’ is een absolute aanrader, én een uitstekende bron van antioxidanten. Het drankje bevat geen suiker: de zoetstof verzacht de zuurbittere smaak!

mocktail-grapefruit-komkommer-rozemarijn

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 ml spuitwater
  • Het sap van 1/2 grapefruit
  • 6 cm komkommer
  • 2 takjes rozemarijn (+2 voor garnering)
  • 2 tabletjes aspartaam
  • 50 ml water

Bereiding

Was de rozemarijntakjes en snijd ze grof. Doe de rozemarijn in een kom. Warm het water in een kleine pot op tot tegen het kookpunt. Haal de pot van het vuur en voeg de zoetstof toe. Roer totdat de zoetstof volledig opgelost is. Giet de hete siroop over de rozemarijn en laat ze onder een deksel afkoelen. Zeef de siroop om de rozemarijn eruit te verwijderen.

Pel de komkommer en snijd ze in stukjes. In een shaker, mix sap van grapefruit, komkommerblokjes en rozemarijnsiroop. Giet door een zeef in met ijsblokken gevulde glazen. Voeg spuitwater toe. Werk af met een takje rozemarijn.

Aanverwante artikels
Aardbeien-confituur-recepten

Aardbeienconfituur

Lekker smullen van confituur waarin de kristalsuiker is vervangen door een zoetstof, kan dat? Jazeker, zo bewijst onze blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! met deze heerlijke suikerarme aardbeienconfituur.

Rabarber-cake-recept

Rabarbercake

Heerlijk zoete appels en een zure toets van rabarber zorgen samen met stevia voor een mooi evenwicht in deze cake zonder toegevoegde suikers en zonder dierlijke vetten. Een recepttip van culinair blogster Marta Majewska.

Chocoladecake-rode-biet

Chocoladecake met rode biet

Onze culinaire blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! – pakt uit met een heel bijzonder gebak! In deze cake zit namelijk geen suiker, maar wel rode biet die voor een zoete, zachte toets zorgt. Zo hoef je niet te veel vetstof toe te voegen, en ben je toch verzekerd van een hemelse smaak.