DOE DE TEST!

Mocktail Lazy Red Cheeks

Lifestyle influencer An-Katrien Casselman (@ankatrien) deelt met ons haar ervaringen en dagelijkse challenges met Diabetes Type 1 in deze guest blog. Voor de feestperiode toverde ze haar favoriete cocktail Lazy Red Cheeks om tot een koolhydraatarme en diabetesvriendelijke mocktail, cheers!

mocktai lazy red

Elk jaar als de feestdagen dichterbij komen, begin ik met veel enthousiasme mijn online opzoekwerk naar koolhydraatarme/suikervrije aperitiefjes, snacks en gerechten. Dan denk ik bij mezelf: “Dit jaar ga ik echt eens iets leuks en creatiefs doen!” Maar na een tijdje browsen ben ik meer en meer teleurgesteld. Want online is er helemaal niet zoveel te vinden voor diabeten tijdens de feestdagen! Mocktails zijn er in overvloed, maar wat met de suikers en de koolhydraten? Daar zitten ze helaas altijd vol van! Ik kan mij op dat vlak soms echt wel een beetje uitgesloten voelen. En soms willen wij diabeten ook eens iets anders drinken dan een glaasje champagne, toch? Wel, vandaag wil ik daar verandering in brengen! Ik heb me eens verdiept in mijn favoriete cocktail: “Lazy Red Cheeks”. En ik maakte er een koolhydraatarme mocktail van. Samen met het team van zoetstoffen.eu ging ik op zoek naar de juiste verhoudingen om van deze variant een lekkere mocktail te maken. Ik hoop écht dat jullie even excited zijn als mij! Enjoy sweeties! 

Ingrediënten voor 1 mocktail :

  • 1 tl stevia drops 
  • 1 tl violetsiroop (homemade) 
  • 4 tl limoensap
  • 6 frambozen  
  • 200 ml spuitwater 
  • 1/2 glas crushed ice  

Bereiding van de siroop :

We starten met de violetsiroop! Dit is het enige ingrediënt waar toch nog wat suiker in zit, maar “no violetsiroop, no lazy red cheeks”. Het recept van de siroop werd meer aangepast met meer water, zodat de siroop wat meer aangelengd is en dus minder suiker bevat per portie. Voor 1 tl violetsiroop heb je 25 gr violetsnoepjes en 50 ml water nodig. Kook water in een steelpan en laat de viooltjessnoepjes smelten op een zacht vuurtje. Blijf goed roeren tot de viooltjes volledig gesmolten zijn.  

Bereiding van de mocktail :

Kies een mooi cocktailglas uit en voeg de frambozen, limoensap en stevia drops toe aan het glas. Plet nu lichtjes de frambozen met een vork en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de siroop toe en roer nog eens goed. Voeg tenslotte ook het ijs toe aan het glas en vul tot boven met het spuitwater.  

Download het recept hier!

Energiewaarde per glas = 35 kcal

6 g minder suiker (t.o.v. gesuikerde versie)