Terug naar lijst

Overnight oats met appel en kaneel

Op een lekkere manier maar zonder toegevoegde suikers een stevige portie energie bijtanken bij het ontbijt? Dat kan met deze suggestie van culinair blogster Marta Majewska!

overnight-oats-havermout

Ingrediënten (voor 1 portie)

  • 45 g havervlokken
  • 1 el pindakaas (ongezoet)
  • 120 ml melk
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl tagatesse
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl sojamargarine

 

Bereiding

Doe de havervlokken, melk, yoghurt en 1 theelepel tagatesse in een potje en meng goed. Voeg de pindakaas toe, maar meng het geheel niet volledig (dan geniet je van lekkere swirls pindakaas de dag erna). Sluit het potje met een deksel en zet het in de koelkast voordat je gaat slapen.

Schil en halveer ‘s ochtends de appel en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met 1 theelepel kaneel en 1 theelepel tagatesse. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de appelblokjes 5 minuten tot ze zacht worden.

Voeg de appelblokjes toe aan het potje en geniet!

Download hier het recept in pdf!

Aanverwante artikels
aanbevelingen-suikers

Hoe kan je de aanbevelingen voor suikers volgen?

Laagcalorische zoetstoffen kunnen de inname van toegevoegde suikers verminderen. Maar verschillende media zaaiden daarover onlangs twijfel door negatief te berichten over de conclusies van een nieuwe studie.

Laagcalorische-zoetstoffen-diabetes

Laagcalorische zoetstoffen nuttig bij diabetes

Overgewicht en obesitas zijn belangrijke risicofactoren voor de ziekte. Onderzoeken suggereren dat laagcalorische zoetstoffen een grote rol zouden kunnen spelen in de preventie en het onder controle houden van de ziekte.

glycosides-de-stéviol-stevia

Veiligheid steviolglycosiden opnieuw bevestigd

Twee Amerikaanse onderzoeksinstituten komen tot de conclusie er geen aanwijzingen zijn dat steviolglycosiden genotoxisch zouden zijn en dat de beschikbare onderzoeken waarop zijn hun conclusie baseren goed van kwaliteit zijn.