Terug naar lijst

Rabarberlimonade

Probeer deze frisse homemade limonade voorgesteld door onze kookblogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! De combinatie van de zurige smaak van rabarber en citroen en de zoete smaak van sucralose en ahornsiroop is een must ! Een met zeer weinig suikers en dus weinig calorieën ook nog!

Rabarber-limonade-limonade

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 1 l water
  • 700 g rabarber
  • 100 ml vers citroensap
  • 6 g sucralose
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Rabarberlimonade: bereiding

Breng het water aan de kook in een pot. Maak ondertussen de rabarber schoon en snijd in stukjes. Zet het vuur lager en voeg de rabarber, sucralose en ahornsiroop bij het water. Doe een deksel op de pot en laat zachtjes koken gedurende 15 minuten.

Zeef het mengsel en laat het afkoelen. Meng het rabarberwater met het verse citroensap in een grote kan.

Zet in de koelkast zodat het goed afkoelt en serveer met ijs.

Download hier het recept in pdf!

Aanverwante artikels
wgo-roept-op-suikers-verder-beperken-692x315

WGO roept op om suikers nog verder te beperken

De Wereldgezondheidsorganisatie publiceert nieuwe aanbevelingen over vrije suikers, die worden gebruikt voor het zoeten van voedingswaren en dranken. In die context zijn laagcalorische zoetstoffen een waardevol hulpmiddel om te genieten van de voordelen die een beperkte consumptie van toegevoegde suikers heeft voor de gezondheid.

glycosides-de-stéviol-stevia

Veiligheid steviolglycosiden opnieuw bevestigd

Twee Amerikaanse onderzoeksinstituten komen tot de conclusie er geen aanwijzingen zijn dat steviolglycosiden genotoxisch zouden zijn en dat de beschikbare onderzoeken waarop zijn hun conclusie baseren goed van kwaliteit zijn.