Terug naar lijst

Romige toppings voor crazy cupcakes!

Cupcakes op basis van zoetstoffen, recepten genoeg! Maar hoe werk je ze af? Met dit eenvoudig recept verkrijg je de beste resultaten, en dat, zonder suiker!

romige-toppings

Voor een romige topping, laat 100 g boter smelten in een pan op zacht vuur en klop het tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk aan 195 g tagatosepoeder toe en een aroma naar keuze.

Liever een roomkaas topping?

Meng 12 g boter met vanille-extract tot een glad mengsel en voeg geleidelijk aan 195 g tagatosepoeder toe tot een dik mengsel. Roer hierbij 225 g roomkaas en mix vervolgens het mengsel gedurende anderhalve minuut.

Heerlijk bij muffins of cupcakes!

Aanverwante artikels
chocolat-tagatose-stevia

Chocoladepotjes

Op zoek naar een origineel en lekker eindejaarsgeschenk? Ontdek hier een leuk idee van onze kookblogster Marta Majewska, The Luscious Joys of Princess Misia!

Pompoenbrownies-stevia-recept

Pompoenbrownies

Een heerlijk en verrassend recept voor brownies zonder toegevoegde suikers, waarin pompoen voor lichtheid en smeuïgheid zorgt.

Muffins-bosbessen-recept

Muffins met bosbessen

Net zoals met suiker kan je de zoetstof op basis van stevia verder ook perfect gebruiken tijdens het bakken van koekjes, taarten of cakes. Daarom hebben we er hier alvast een heerlijk recept toegevoegd: muffins met bosbessen. Zeker het proberen waard!