Terug naar lijst

Speculaastaart met roze pompelmoes & kokos

IN VIDEO! Geniet, met dit recept van Everyday Marta, van de klassieke smaak van speculaastaart met exotische tintjes van kokos en roze pompelmoes en zonder toegevoegde suikers!

Ingrediënten (voor 12 porties)

  • 200 g verkruimelde suikervrije speculaaskoekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 300 ml kokosroom
  • 150 ml sap van roze pompelmoes
  • 40 g tagatosepoeder
  • 4 g agar agar
  • Voor afwerking: opgeklopte slagroom, verse tijm, partjes van roze pompelmoes

Bereiding

Meng speculaaskoekjes en gesmolten boter samen in een kom. Verdeel het koekjesmengsel in de taartvorm en druk goed aan. Zet 15 min in de diepvriezer.

Meng agar agar met 1 el sap van roze pompelmoes. Doe de kokosroom, de rest van het sap, de tagatosepoeder en het agar agar mengsel in een pot. Meng alles goed samen en laat 5 minuten koken. Zet aan de kant en laat afkoelen.

Haal de taartvorm uit de diepvriezer. Giet het mengsel over de speculaasbodem. Laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast. Werk af met slagroom, verse tijm en stukjes fruit.

Tip: deze taart is ook heerlijk zonder slagroom of met platte kaas!

 Energiewaarde per portie = 177 kcal

13 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

Aanverwante artikels
eetlust-de-trek-in-zoet-692x315

Door zoetstoffen ga je niet zoeter eten!

Je hoort weleens dat zoetstoffen de trek in zoet aanwakkeren, en zelfs de eetlust zouden vergroten. Maar klopt dat wel? Een nieuwe wetenschappelijke review werpt meer licht op de zaak.

goût sucré-liever-zoet

Waarom hebben we liever zoet?

Volgens Europese experten, die samenzaten op een recent ISA symposium, wordt onze voorkeur voor zoet beïnvloed door verschillende factoren, waarbij we een onderscheid kunnen maken tussen ‘zin in’ en ‘behoefte aan’.