Terug naar lijst

Speculaastaart met roze pompelmoes & kokos

IN VIDEO! Geniet, met dit recept van Everyday Marta, van de klassieke smaak van speculaastaart met exotische tintjes van kokos en roze pompelmoes en zonder toegevoegde suikers!

Ingrediënten (voor 12 porties)

  • 200 g verkruimelde suikervrije speculaaskoekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 300 ml kokosroom
  • 150 ml sap van roze pompelmoes
  • 40 g tagatosepoeder
  • 4 g agar agar
  • Voor afwerking: opgeklopte slagroom, verse tijm, partjes van roze pompelmoes

Bereiding

Meng speculaaskoekjes en gesmolten boter samen in een kom. Verdeel het koekjesmengsel in de taartvorm en druk goed aan. Zet 15 min in de diepvriezer.

Meng agar agar met 1 el sap van roze pompelmoes. Doe de kokosroom, de rest van het sap, de tagatosepoeder en het agar agar mengsel in een pot. Meng alles goed samen en laat 5 minuten koken. Zet aan de kant en laat afkoelen.

Haal de taartvorm uit de diepvriezer. Giet het mengsel over de speculaasbodem. Laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast. Werk af met slagroom, verse tijm en stukjes fruit.

Tip: deze taart is ook heerlijk zonder slagroom of met platte kaas!

 Energiewaarde per portie = 177 kcal

13 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

Aanverwante artikels
basisprincipes-smaak-infografiek

De basisprincipes van smaak

Welke vijf basissmaken proeven we? Waar precies op onze tong nemen we die waar? Hoe evolueren onze smaakvoorkeuren? Ontdek alle antwoorden over smaak op een visuele manier met de nieuwe infografiek ‘De basisprincipes van smaak’.

diabète-étapes-alimentation-sucres

Werelddiabetesdag: 5 stappen voor een beter leven

Ter gelegenheid van Werelddiabetesdag op 14 november hebben de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) en de International Sweeteners Association (ISA) samen 5 stappen op een rij gezet die helpen om gezonder te leven en je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.