Terug naar lijst

Speculaastaart met roze pompelmoes & kokos

IN VIDEO! Geniet, met dit recept van Everyday Marta, van de klassieke smaak van speculaastaart met exotische tintjes van kokos en roze pompelmoes en zonder toegevoegde suikers!

Ingrediënten (voor 12 porties)

  • 200 g verkruimelde suikervrije speculaaskoekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 300 ml kokosroom
  • 150 ml sap van roze pompelmoes
  • 40 g tagatosepoeder
  • 4 g agar agar
  • Voor afwerking: opgeklopte slagroom, verse tijm, partjes van roze pompelmoes

Bereiding

Meng speculaaskoekjes en gesmolten boter samen in een kom. Verdeel het koekjesmengsel in de taartvorm en druk goed aan. Zet 15 min in de diepvriezer.

Meng agar agar met 1 el sap van roze pompelmoes. Doe de kokosroom, de rest van het sap, de tagatosepoeder en het agar agar mengsel in een pot. Meng alles goed samen en laat 5 minuten koken. Zet aan de kant en laat afkoelen.

Haal de taartvorm uit de diepvriezer. Giet het mengsel over de speculaasbodem. Laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast. Werk af met slagroom, verse tijm en stukjes fruit.

Tip: deze taart is ook heerlijk zonder slagroom of met platte kaas!

 Energiewaarde per portie = 177 kcal

13 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

Aanverwante artikels
zoetstoffen-gezondheid-geen-negatieve-effecten

Zoetstoffen en gezondheid: geen negatieve effecten aangetoond

Een internationale groep onderzoekers heeft het verband bestudeerd tussen de consumptie van laagcalorische zoetstoffen en de gezondheid van volwassenen en kinderen met gewichtsproblemen. In tegenstelling tot de sensationele interpretatie van hun publicatie in de media wijst de website Gezondheid en Wetenschap erop dat verder onderzoek nodig is alvorens overhaaste conclusies te trekken.

zoetstoffen-goede-voornemens

Goede voornemens langer volhouden met zoetstoffen!

Als op nieuwjaarsnacht de klok 12 uur slaat, heeft 70% van de Belgen nieuwe doelstellingen voor het komende jaar. Maar hoe houd je die goede voornemens vol? Voor de top vijf kunnen zoetstoffen alvast een belangrijke rol spelen …