Terug naar lijst

Speculaastaart met roze pompelmoes & kokos

IN VIDEO! Geniet, met dit recept van Everyday Marta, van de klassieke smaak van speculaastaart met exotische tintjes van kokos en roze pompelmoes en zonder toegevoegde suikers!

Ingrediënten (voor 12 porties)

  • 200 g verkruimelde suikervrije speculaaskoekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 300 ml kokosroom
  • 150 ml sap van roze pompelmoes
  • 40 g tagatosepoeder
  • 4 g agar agar
  • Voor afwerking: opgeklopte slagroom, verse tijm, partjes van roze pompelmoes

Bereiding

Meng speculaaskoekjes en gesmolten boter samen in een kom. Verdeel het koekjesmengsel in de taartvorm en druk goed aan. Zet 15 min in de diepvriezer.

Meng agar agar met 1 el sap van roze pompelmoes. Doe de kokosroom, de rest van het sap, de tagatosepoeder en het agar agar mengsel in een pot. Meng alles goed samen en laat 5 minuten koken. Zet aan de kant en laat afkoelen.

Haal de taartvorm uit de diepvriezer. Giet het mengsel over de speculaasbodem. Laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast. Werk af met slagroom, verse tijm en stukjes fruit.

Tip: deze taart is ook heerlijk zonder slagroom of met platte kaas!

 Energiewaarde per portie = 177 kcal

13 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

Aanverwante artikels
calorie-voordeel-zoetstoffen

Het calorisch voordeel van zoetstoffen

Zoetstoffen kunnen gevarieerd gebruikt worden. Voor elk gerecht waar traditioneel suiker bij wordt gebruikt, bestaat er wel een gepaste zoetstof! Zoete en zoute gerechten, warme en koude bereidingen, op de markt vind je veel verschillende zoetstoffen terug met elk hun toepassingen. Wat is hiervan juist het voordeel?

ebook-diabetes

Moeten diabetici opletten voor zoetstoffen?

Heel wat mensen maken zich zorgen over zoetstoffen. Meestal is dat absoluut niet terecht. Zoetstoffen verdienen een plaats in het voedingspatroon van diabetici. Beter nog: ze helpen de patiënt bij de behandeling van de aandoening. Download nu ons e-book!