Terug naar lijst

Zelfgemaakte granola repen

Deze verrukkelijke granenrepen van onze culinaire blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia! – geven je beslist een flinke energieboost. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels, maar zijn heel redelijk qua suikergehalte. Precies de energie die je nodig hebt!

Zelfgemaakte-granola-repen

Ingrediënten (voor 14 repen)

  • 200 g havermout
  • 10 dadels
  • 150 ml water
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1,5 eetlepel ahornsiroop
  • ½ koffielepel vloeibare stevia (komt overeen met 50 g suiker)
  • 2 eetlepels pindakaas (smooth, ongezoet)
  • 100 g zaden, pitten & gedroogde fruitmix

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. In een kleine pan, smelt de kokosolie. Ontpit de dadels en doe ze ook in de pan. Laat ze gedurende een paar minuten koken totdat de dadels zacht worden. Doe de kokosolie en dadels in een mixer. Voeg water, pindakaas, stevia, ahornsiroop toe en mix tot een glad geheel.

In een kom mix de havermout met de zaden, pitten en gedroogde fruitmix. Voeg de dadelpasta toe en meng alles goed.

Bekleed een rechthoekige schaal (19x26cm) met bakpapier. Schep het mengsel hierin. Verdeel en druk het mengsel op de bodem. Bak gedurende 25 minuten in de oven.

Laat volledig afkoelen en snijd vervolgens in repen.

Download hier de receptfiche!

 

Aanverwante artikels
Tax-shift : faut-il pénaliser les boissons light/zéro ?

Suikertaks: moeten we suikervrije of light dranken benadelen?

De taks op suikerhoudende dranken is een veelbesproken onderwerp in de actualiteit. Er worden verschillende argumenten naar voren gebracht, maar deze zijn echter onvoldoende wetenschappelijk gestaafd of verouderd. Dit geldt in het bijzonder voor het suikergehalte van light dranken en de veiligheid van aspartaam.

basisprincipes-smaak-infografiek

De basisprincipes van smaak

Welke vijf basissmaken proeven we? Waar precies op onze tong nemen we die waar? Hoe evolueren onze smaakvoorkeuren? Ontdek alle antwoorden over smaak op een visuele manier met de nieuwe infografiek ‘De basisprincipes van smaak’.