Terug naar lijst

Is de veiligheid van zoetstoffen voldoende onderzocht?

Bij het evalueren van de veiligheid van zoetstoffen wordt rekening gehouden met de onschadelijkheid van de individuele zoetstoffen.

La sécurité des combinaisons d’édulcorants est-elle suffisamment étudiée ?

Is de veiligheid van combinaties van zoetstoffen voldoende onderzocht? Maar daarbij wordt ook nagegaan welke producten ontstaan bij de afbraak van de zoetstoffen en of het waarschijnlijk is dat deze afbraakproducten met andere stoffen in het lichaam reageren.

Een aantal laagcalorische zoetstoffen verlaten het lichaam onveranderd via de urine of de ontlasting en reageren helemaal niet met andere stoffen.

Andere zoetstoffen worden afgebroken tot tussenproducten waaraan ons lichaam gewend is omdat zij ook ontstaan bij de afbraak van andere voedingsmiddelen.

Aanverwante vragen
Existe-t-il un risque de dépassement de la dose admissible ?

Is er risico op overschrijding van de toegestane dosis?

De hoeveelheid zoetstoffen die wordt gegeten en gedronken wordt in de gaten gehouden door de overheid. Als je een verantwoord voedingspatroon hebt, hoef je je daarom geen zorgen te maken dat je te veel zoetstoffen binnenkrijgt.

zoet-glanzend-licht

Welke zoetstof geeft een glanzend effect?

Voor gebak en koekjes wordt in de industrie vaak gebruik gemaakt van isomalt. Een zoetstof die zoet smaakt en een glanzend effect geeft. Isomalt behoort tot de groep bulkzoetstoffen en wordt erg gewaardeerd in gebak!