DOE DE TEST!

Wie waakt over de veiligheid van voedingswaren in Europa?

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid of EFSA (European Food Safety Authority) heeft van de Europese Commissie de opdracht gekregen om de risico’s te meten met betrekking tot de veiligheid van voedingswaren (en dranken) bestemd voor de voeding van de mens.

Qui surveille la sécurité des aliments et boissons en Europe ?

Ook de gebruiksveiligheid van laagcalorische zoetstoffen in levensmiddelen valt daaronder. De EFSA vormt een onafhankelijke bron van wetenschappelijk advies en communicatie op het gebied van risico’s met betrekking tot de voedselketen. De oprichting van de EFSA kadert in een algemeen programma dat is ontwikkeld om de veiligheid van voedingswaren in de Europese Unie te verbeteren, een hoog beschermingsniveau van de consument te garanderen, en het vertrouwen ten opzichte van de voedselbevoorrading van de EU te herstellen en in stand te houden.

De EFSA werkt nauw samen met de nationale overheden. Zij formuleert standpunten en wetenschappelijke adviezen om een betrouwbare basis te leveren voor de Europese beleidsvoering en wetgeving, en om de Europese Commissie, het Europese Parlement en de EU-lidstaten te helpen bij het nemen van doeltreffende en gepaste beslissingen op het gebied van risicobeheersing.

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?