Terug naar lijst

Waarom worden zoetstoffen vaak in combinatie gebruikt?

Elke zoetstof heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel en voordelen en daarom worden ze vaak in combinatie gebruikt, zo verkrijg je het beste resultaat!

waarom-combinatie-zoetstoffen

Bepaalde zoetstoffen lossen goed op in water, anderen zijn hittebestendig of hebben een knapperige smaak gelijkaardig aan die van suiker, er bestaan er die goed karamelliseren of een glanzend resultaat geven. Anderen kunnen de bittere smaak van hun rivalen verhullen.

Door ze in combinatie te gebruiken krijg je een optimaal resultaat. Probeer eens enkele van onze recepten uit, op basis van gemengde zoetstoffen: romig kersendessert met pistachenootjes, pompoenbrownies, aardbeigalettes en nog veel meer op zoetstoffen.eu!

Aanverwante vragen
licht-eten-verzadigd

Verzadigd zijn ook bij een lichte maaltijd?

De resultaten van het onderzoek betreffende het verzadigend gevoel gelinkt met zoetstoffen zijn niet consequent. Bepaalde studies beweren dat zoetstoffen het hongergevoel vergroten, terwijl de meerderheid van het onderzoek aangeeft dat dit effect onbestaand is. Wat wel vastligt, is dat deze suikervervangers de energie- en suikerinname kunnen beperken. Zie hier 5 tips om jouw verzadiging te stimuleren.

zoetstoffen-in-cijfers

Zoetstoffen: hoe de weg vinden?

Op de markt zijn heel wat zoetstoffen beschikbaar, en vaak ook een combinatie van diverse zoetstoffen. Dit laatste zorgt ervoor dat een product verkregen wordt dat eenvoudig te gebruiken is, en waardoor vaak een 1:1 vervanging van suiker mogelijk is. Een overzicht.