Terug naar lijst

Waarom worden zoetstoffen vaak in combinatie gebruikt?

Elke zoetstof heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel en voordelen en daarom worden ze vaak in combinatie gebruikt, zo verkrijg je het beste resultaat!

waarom-combinatie-zoetstoffen

Bepaalde zoetstoffen lossen goed op in water, anderen zijn hittebestendig of hebben een knapperige smaak gelijkaardig aan die van suiker, er bestaan er die goed karamelliseren of een glanzend resultaat geven. Anderen kunnen de bittere smaak van hun rivalen verhullen.

Door ze in combinatie te gebruiken krijg je een optimaal resultaat. Probeer eens enkele van onze recepten uit, op basis van gemengde zoetstoffen: romig kersendessert met pistachenootjes, pompoenbrownies, aardbeigalettes en nog veel meer op zoetstoffen.eu!

Aanverwante vragen
Existe-t-il un risque de dépassement de la dose admissible ?

Is er risico op overschrijding van de toegestane dosis?

De hoeveelheid zoetstoffen die wordt gegeten en gedronken wordt in de gaten gehouden door de overheid. Als je een verantwoord voedingspatroon hebt, hoef je je daarom geen zorgen te maken dat je te veel zoetstoffen binnenkrijgt.

bittere-smaak-stevia

Hoe wordt een bittere nasmaak verwijderd?

Last van een bittere nasmaak bij gebruik van bepaalde zoetstoffen zoals stevia of cyclamaat? Door het combineren van zoetstoffen waaronder erythritol worden wrange of bittere smaken verhuld.