Terug naar lijst

Wat gebeurt er in ons lichaam met de suikers uit voeding?

Alle suikers die we via onze voeding binnenkrijgen, worden omgezet in glucose, of ze nu van nature aanwezig zijn of tijdens de productie worden toegevoegd.

suikers-uit-voeding-organisme

Om te kunnen worden opgenomen in de darmen moeten suikers, zowel de van nature aanwezige als de toegevoegde suikers, worden omgezet in monosachariden of enkelvoudige suikers (link naar suikers), zoals glucose, fructose en galactose.

Vervolgens worden al die enkelvoudige suikers omgezet in één en dezelfde suiker: glucose. Dat is de enige suiker die door ons bloed circuleert en naar de lichaamscellen kan worden vervoerd als energiebron.

Aanverwante vragen
bittere-smaak-stevia

Hoe wordt een bittere nasmaak verwijderd?

Last van een bittere nasmaak bij gebruik van bepaalde zoetstoffen zoals stevia of cyclamaat? Door het combineren van zoetstoffen waaronder erythritol worden wrange of bittere smaken verhuld.

gezonde-voeding-bij-diabetes

Is enkel suiker belangrijk bij diabetes?

Het is een shock wanneer je de diagnose krijgt van diabetes, of suikerziekte, en het kan best een grote impact hebben op je leven… Gelukkig is de wetenschap al zo gevorderd dat er voldoende elementen bestaan om de situatie onder controle te houden.