Terug naar lijst

Welke zoetstof geeft een glanzend effect?

Voor gebak en koekjes wordt in de industrie vaak gebruik gemaakt van isomalt. Een zoetstof die zoet smaakt en een glanzend effect geeft. Isomalt behoort tot de groep bulkzoetstoffen en wordt erg gewaardeerd in gebak!

zoet-glanzend-licht

De molecule is zeer stabiel en zorgt voor een uitzonderlijke glans van decoraties op gebak. Isomalt kan je terugvinden in kauwgom, snoep, bakkersproducten en voedingssupplementen.

Bulkzoetstoffen of polyolen worden industrieel aangemaakt en brengen gemiddeld de helft minder calorieën aan dan suiker, 2,4 kcal / gram in plaats van 4 kcal / gram. Ze worden slechts gedeeltelijk verteerd en opgenomen door de dunne darm.

Aanverwante vragen
Qui surveille la sécurité des aliments et boissons en Europe ?

Wie waakt over de veiligheid van voedingswaren in Europa?

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid of EFSA (European Food Safety Authority) heeft van de Europese Commissie de opdracht gekregen om de risico’s te meten met betrekking tot de veiligheid van voedingswaren (en dranken) bestemd voor de voeding van de mens.

bittere-smaak-stevia

Hoe wordt een bittere nasmaak verwijderd?

Last van een bittere nasmaak bij gebruik van bepaalde zoetstoffen zoals stevia of cyclamaat? Door het combineren van zoetstoffen waaronder erythritol worden wrange of bittere smaken verhuld.