Terug naar lijst

Welke zoetstof geeft een glanzend effect?

Voor gebak en koekjes wordt in de industrie vaak gebruik gemaakt van isomalt. Een zoetstof die zoet smaakt en een glanzend effect geeft. Isomalt behoort tot de groep bulkzoetstoffen en wordt erg gewaardeerd in gebak!

zoet-glanzend-licht

De molecule is zeer stabiel en zorgt voor een uitzonderlijke glans van decoraties op gebak. Isomalt kan je terugvinden in kauwgom, snoep, bakkersproducten en voedingssupplementen.

Bulkzoetstoffen of polyolen worden industrieel aangemaakt en brengen gemiddeld de helft minder calorieën aan dan suiker, 2,4 kcal / gram in plaats van 4 kcal / gram. Ze worden slechts gedeeltelijk verteerd en opgenomen door de dunne darm.

Aanverwante vragen
licht-eten-verzadigd

Verzadigd zijn ook bij een lichte maaltijd?

De resultaten van het onderzoek betreffende het verzadigend gevoel gelinkt met zoetstoffen zijn niet consequent. Bepaalde studies beweren dat zoetstoffen het hongergevoel vergroten, terwijl de meerderheid van het onderzoek aangeeft dat dit effect onbestaand is. Wat wel vastligt, is dat deze suikervervangers de energie- en suikerinname kunnen beperken. Zie hier 5 tips om jouw verzadiging te stimuleren.