Terug naar lijst

Kun je zoetstoffen gebruiken in bakrecepten?

Het hangt ervan af welke laagcalorische zoetstof je gebruikt.

Peut-on utiliser des édulcorants basses calories pour faire de la pâtisserie et de la cuisine ?

Kun je laagcalorische zoetstoffen gebruiken om te bakken of te koken? Op deze website kun je onder ‘zoetstoffen’ per individuele zoetstof lezen of zij wel of niet verhit kunnen worden.

Bij vervanging van suiker door zoetstoffen in producten zoals konfituur moet je er wel rekening mee houden dat zoetstoffen niet de conserverende werking hebben die suiker heeft. Konfituur die gezoet is met zoetstoffen kun je dus het beste in de koelkast bewaren.

Aanverwante vragen
fodmap-dieet-voedingsmiddelen

FODMAPs dieet: mag ik zoetstoffen gebruiken?

Je hebt vast al eens gehoord van het FODMAPs dieet, een dieet voor personen met ernstige klachten van het prikkelbare darmsyndroom en waarbij andere therapieën niet hebben geholpen.

trendy-sugars-suikervrij

Zijn trendy suikers altijd suikervrij?

De hype van trendy suikers is in volle vaart. Je vindt ze tegenwoordig overal terug, zowel in recepten op het internet, in kookboeken en zelfs in gerechten in pop-up restaurants en cafés. Wat vaak vergeten wordt is dat ze wel degelijk suikers bevatten!

zoetstoffen-in-cijfers

Zoetstoffen: hoe de weg vinden?

Op de markt zijn heel wat zoetstoffen beschikbaar, en vaak ook een combinatie van diverse zoetstoffen. Dit laatste zorgt ervoor dat een product verkregen wordt dat eenvoudig te gebruiken is, en waardoor vaak een 1:1 vervanging van suiker mogelijk is. Een overzicht.