DOE DE TEST!

Mag je zoetstoffen gebruiken bij het Dukan-dieet?

Laagcalorische zoetstoffen leveren zeer weinig tot helemaal geen calorieën en verstoren het principe van een proteïnerijk dieet niet.

Peut-on consommer des édulcorants basses calories lors d’un régime protéiné de type Dukan ?

Mogen laagcalorische zoetstoffen worden geconsumeerd in het kader van een eiwitrijk dieet zoals het Dukan-dieet? Een eiwitrijk dieet, zoals het Dukan-dieet, beoogt een lagere calorie-inname door de consumptie van koolhydraten te beperken (zetmeelhouders, fruit en andere voedingsmiddelen die suikers bevatten), en vaak —maar niet altijd— ook de vetinname.

Bij zulke diëten wordt een hoge eiwitinname aangehouden, of dat nu via de gewone voeding is (mager vlees, gevogelte zonder het vel, vis, kaas …) of met behulp van bereidingen specifiek verrijkt met eiwitten, om het verlies van spiermassa zo veel mogelijk tegen te gaan.

Laagcalorische zoetstoffen leveren zeer weinig tot helemaal geen calorieën en verstoren het principe van een eiwitrijk dieet niet. Integendeel zelfs, ze maken het mogelijk om van een zoete smaak te genieten zonder suiker te consumeren, wat een positieve bijdrage kan leveren om de calorie-inname en het lichaamsgewicht onder controle te houden.

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?