DOE DE TEST!

Obesitas helpen voorkomen met eenvoudige handelingen

IN VIDEO! Wie zijn gewicht onder controle wil houden, moet daar dagelijks aan werken. Je hoeft niet iedere dag op de weegschaal te gaan staan, maar het is een goed idee om alert te blijven voor gewichtsschommelingen. Zo kun je op tijd ingrijpen als het uit de hand dreigt te lopen. Handige trucs kunnen soms zwaarlijvigheid helpen voorkomen. Ontdek ze in het filmpje van de ISA!

obesitas-gewicht-isa

We moeten dringend de strijd aanbinden met de wereldwijde obesitasepidemie. Om het publiek bewust te maken van het probleem, maakte de International Sweeteners Association (ISA) een animatiefilmpje. Het moedigt mensen met gewichtsproblemen aan om enkele eenvoudige maatregelen door te voeren voor een gezonder lichaamsgewicht. Het gaat om kleine handelingen die getuigen van gezond verstand, en die al een verschil maken op de weegschaal zonder je dagelijkse leven in de war te schoppen. Kilo’s die je niet aankomt, hoef je ook niet kwijt te spelen!

Een van die kleine veranderingen zijn laagcalorische zoetstoffen, die weinig of geen calorieën leveren. Hun gebruik in voedingsproducten en dranken ter vervanging van suiker kan helpen om minder calorieën binnen te krijgen. Je dagelijkse calorie-inname terugschroeven, in de context van een gezonde voeding en een actieve levensstijl, is een essentiële stap om je gewicht op de lange termijn onder controle te krijgen.

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?