Terug naar lijst

Kleine veranderingen helpen overgewicht weg te werken

Kleine veranderingen aanbrengen in je eetgewoonten is een goede manier om een ideaal lichaamsgewicht te bereiken én te behouden.

style-de-vie-surpoids

Het doorvoeren van kleine veranderingen in het eetpatroon is een effectieve manier om een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te behouden. Aldus de sprekers bij het symposium van de International Sweeteners Association (ISA) tijdens het Europese Obesitas Congres in Lyon (Fr).

Mensen hebben een aangeboren voorkeur voor zoete smaken. Door met suiker gezoete producten gedeeltelijk te vervangen door laagcalorische varianten die zijn gezoet met laagcalorische zoetstoffen kan een energiereductie worden bereikt die ook op de lange termijn volgehouden kan worden.

Lees hieronder het volledige persbericht van ISA.

Bron

Aanverwante artikels
zachtheid-voeding-probleem

Een beetje zoet in onze voeding: een probleem?

Afgelopen april organiseerde het International Life Science Institute Europe in Brussel een workshop over de plaats van ‘zoetigheid’ of zoete voedingswaren in onze voeding. De synthese van dat evenement werd onlangs gepubliceerd in het International Journal of Obesity en klinkt tamelijk geruststellend.

zoetstoffen-verbruik-veiligheid-ADI

Krijgen we te veel zoetstoffen binnen?

Vraag twee op de vragenlijst van de ICBA (International Council of Beverages Associations): in welke mate worden we blootgesteld aan zoetstoffen en hoe gevaarlijk is dat? Het antwoord is heel eenvoudig.