Terug naar lijst

Kleine veranderingen helpen overgewicht weg te werken

Kleine veranderingen aanbrengen in je eetgewoonten is een goede manier om een ideaal lichaamsgewicht te bereiken én te behouden.

style-de-vie-surpoids

Het doorvoeren van kleine veranderingen in het eetpatroon is een effectieve manier om een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te behouden. Aldus de sprekers bij het symposium van de International Sweeteners Association (ISA) tijdens het Europese Obesitas Congres in Lyon (Fr).

Mensen hebben een aangeboren voorkeur voor zoete smaken. Door met suiker gezoete producten gedeeltelijk te vervangen door laagcalorische varianten die zijn gezoet met laagcalorische zoetstoffen kan een energiereductie worden bereikt die ook op de lange termijn volgehouden kan worden.

Lees hieronder het volledige persbericht van ISA.

Bron

Aanverwante artikels

Acesulfaam: de belangrijkste info in een notendop

Welke hoeveelheid acesulfaam is veilig voor consumptie? Hoeveel acesulfaam consumeren we in België? In welke voedingsmiddelen kan acesulfaam gebruikt worden? Hoe kan ik mijn consumptieniveau beoordelen? Lees het allemaal in de nieuwe infografiek gewijd aan deze zoetstof.

statistiek-zoetstoffen-analyse

Lightdranken: de keerzijde van de statistiek

Elk jaar vinden negatieve wetenschappelijke studies over lightdranken hun weg naar de internationale pers, waar ze heel wat sensatie creëren. Andere studies zijn dan weer veel genuanceerder. Waarom? Omdat de interpretatie van gegevens – en vooral het begrip correlatie – een cruciale rol speelt.