Terug naar lijst

Light frisdrank helpt bij behoud gewicht

In het april nummer van de American Journal of Clinical Nutrition verschijnen de resultaten van een onderzoek van de Universiteit van North Carolina naar het effect van light frisdranken op het lichaamsgewicht.

boissons-light-poids

In dit onderzoek is niet alleen gekeken naar de drankconsumptie van mensen maar naar het gehele eetpatroon van mensen die light en mensen die suikerhoudende frisdrank dronken en het effect daarvan op het lichaamsgewicht. De researchers hebben de gegevens over een periode van 20 jaar van meer dan 400 jong volwassenen bekeken.

De researchers concluderen dat deze studie de aanbevelingen van de Amerikaanse Diabetes Vereniging ondersteunen en de aanbevelingen van vele gewichtsverlies programma’s, dat wanneer mensen light frisdrank drinken dit helpt bij een afname of een behoud van het lichaamsgewicht, maar alleen als de rest van de voeding ook gezond is.

Bron

  • Duffey et al., Dietary patterns matter: diet beverages and cardiometabolic risks in the longitudinal Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA) Study, American Journal of Clinical Nutrition, Am J Clin Nutr 2012 95: 4 909-915; First published online February 29, 2012. doi:10.3945/ajcn.111.026682 http://ajcn.nutrition.org/content/95/4/909.abstract
Aanverwante artikels
mythes-suiker-toegevoegde-suikers-natuurlijk-zoetstoffen

Enkele mythes over suiker doorprikt

Suiker heeft vandaag geen al te beste reputatie. De verleiding is groot om suiker van alles in de schoenen te schuiven, maar laten we ons baseren op de feiten! Dat is ook precies wat het magazine Cosmopolitan France doet.

goût sucré-liever-zoet

Waarom hebben we liever zoet?

Volgens Europese experten, die samenzaten op een recent ISA symposium, wordt onze voorkeur voor zoet beïnvloed door verschillende factoren, waarbij we een onderscheid kunnen maken tussen ‘zin in’ en ‘behoefte aan’.