DOE DE TEST!

Light frisdrank helpt bij behoud gewicht

In het april nummer van de American Journal of Clinical Nutrition verschijnen de resultaten van een onderzoek van de Universiteit van North Carolina naar het effect van light frisdranken op het lichaamsgewicht.

In dit onderzoek is niet alleen gekeken naar de drankconsumptie van mensen maar naar het gehele eetpatroon van mensen die light en mensen die suikerhoudende frisdrank dronken en het effect daarvan op het lichaamsgewicht. De researchers hebben de gegevens over een periode van 20 jaar van meer dan 400 jong volwassenen bekeken.

De researchers concluderen dat deze studie de aanbevelingen van de Amerikaanse Diabetes Vereniging ondersteunen en de aanbevelingen van vele gewichtsverlies programma’s, dat wanneer mensen light frisdrank drinken dit helpt bij een afname of een behoud van het lichaamsgewicht, maar alleen als de rest van de voeding ook gezond is.

Bron

  • Duffey et al., Dietary patterns matter: diet beverages and cardiometabolic risks in the longitudinal Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA) Study, American Journal of Clinical Nutrition, Am J Clin Nutr 2012 95: 4 909-915; First published online February 29, 2012. doi:10.3945/ajcn.111.026682 http://ajcn.nutrition.org/content/95/4/909.abstract

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?