Terug naar lijst

UK verbindt zich ertoe suikers te verminderen en gaat voluit voor zoetstoffen

Public Health England (PHE) keurt het gebruik van laagcalorische zoetstoffen goed in nieuwe richtlijnen ‘Sugar reduction: Achieving the 20%’.

engeland-suikers-verminderen

Public Health England keurt het gebruik van laagcalorische zoetstoffen goed in voedingswaren en dranken door te erkennen dat ze nuttig zijn bij het onder controle houden van het lichaamsgewicht. De instantie preciseert: “Voedingswaren en met suiker gezoete dranken vervangen door hun tegenhangers met caloriearme of laagcalorische zoetstoffen zou nuttig kunnen zijn om de consumenten te helpen bij het onder controle houden van hun gewicht, terwijl ze toch van een zoete smaak kunnen blijven genieten.”

PHE erkent dan ook dat voedingswaren en dranken met caloriearme of laagcalorische zoetstoffen nuttig kunnen zijn om de hoeveelheid geconsumeerde calorieën terug te schroeven.

De Britse regering mikt op een daling met 20% van het totale suikergehalte tegen 2020 in het kader van de inspanningen om zwaarlijvigheid bij kinderen te bestrijden. Bekijk het volledige rapport op de website van PHE.

 

Aanverwante artikels
aspartame - édulcorant- sécurité

De EAV bevestigt: aspartaam is veilig

Tijdens een conferentie van de Italiaanse Nutrition Foundation, die eerder deze week werd gehouden in Rome, verklaarden zowel de topwetenschapper van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) als een vooraanstaande levensmiddelen expert dat er geen enkele twijfel is over de veiligheid van aspartaam.

mythes-kanker-stress

Mythes over kanker bestaan nog steeds

Stress, zoetstoffen, drank in plastic flessen … Volgens een Britse studie doen er nog veel valse overtuigingen over risicofactoren voor kanker de ronde, terwijl een op de twee personen de werkelijke risicofactoren niet kent.