DOE DE TEST!

Welke invloed hebben zoetstoffen op onze eetlust?

Deze korte video van Pr. Anne Raben van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken legt uit welke invloed laagcalorische zoetstoffen hebben op onze eetlust.

In dit Engelstalige filmpje van 3 minuten legt professor Anne Raben (Universiteit van Kopenhagen, Denemarken) uit welke invloed laagcalorische zoetstoffen hebben op onze eetlust en energie-inname. Bovendien behandelt ze ook een aantal vragen over dit onderwerp die vaak worden gesteld op het internet.

Ze verwijst onder meer naar het belang van laagcalorische zoetstoffen bij gewichtscontrole en de wetenschappelijk aangetoonde afwezigheid van schadelijke effecten bij een redelijke zoetstofconsumptie.

Tot slot benadrukt ze de noodzaak van een welbepaalde vorm van wetenschappelijk onderzoek, de gerandomiseerde studie met controlegroep, voor het leggen van oorzakelijke verbanden op het gebied van voeding, om zowel het positieve effect als de giftigheid van een ingrediënt aan te tonen.

De video nu bekijken!

Bron : International Sweeteners Association

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?