Terug naar lijst

Welke invloed hebben zoetstoffen op onze eetlust?

Deze korte video van Pr. Anne Raben van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken legt uit welke invloed laagcalorische zoetstoffen hebben op onze eetlust.

In dit Engelstalige filmpje van 3 minuten legt professor Anne Raben (Universiteit van Kopenhagen, Denemarken) uit welke invloed laagcalorische zoetstoffen hebben op onze eetlust en energie-inname. Bovendien behandelt ze ook een aantal vragen over dit onderwerp die vaak worden gesteld op het internet.

Ze verwijst onder meer naar het belang van laagcalorische zoetstoffen bij gewichtscontrole en de wetenschappelijk aangetoonde afwezigheid van schadelijke effecten bij een redelijke zoetstofconsumptie.

Tot slot benadrukt ze de noodzaak van een welbepaalde vorm van wetenschappelijk onderzoek, de gerandomiseerde studie met controlegroep, voor het leggen van oorzakelijke verbanden op het gebied van voeding, om zowel het positieve effect als de giftigheid van een ingrediënt aan te tonen.

De video nu bekijken!

Bron : International Sweeteners Association
Aanverwante artikels
consensus-voordelen-laagcalorische-zoetstoffen-692x315

Nieuwe consensus over de voordelen van laagcalorische zoetstoffen

Een groep goed aangeschreven internationale experts heeft de onderzoeksgegevens over laagcalorische zoetstoffen opnieuw herzien. Deze herziening, gepubliceerd in het decembernummer van Nutrition Bulletin, heeft ook geleid tot een consensusdocument waarin de voordelen van laagcalorische zoetstoffen worden belicht.

basisprincipes-smaak-infografiek

De basisprincipes van smaak

Welke vijf basissmaken proeven we? Waar precies op onze tong nemen we die waar? Hoe evolueren onze smaakvoorkeuren? Ontdek alle antwoorden over smaak op een visuele manier met de nieuwe infografiek ‘De basisprincipes van smaak’.