Terug naar lijst

Welke invloed hebben zoetstoffen op onze eetlust?

Deze korte video van Pr. Anne Raben van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken legt uit welke invloed laagcalorische zoetstoffen hebben op onze eetlust.

In dit Engelstalige filmpje van 3 minuten legt professor Anne Raben (Universiteit van Kopenhagen, Denemarken) uit welke invloed laagcalorische zoetstoffen hebben op onze eetlust en energie-inname. Bovendien behandelt ze ook een aantal vragen over dit onderwerp die vaak worden gesteld op het internet.

Ze verwijst onder meer naar het belang van laagcalorische zoetstoffen bij gewichtscontrole en de wetenschappelijk aangetoonde afwezigheid van schadelijke effecten bij een redelijke zoetstofconsumptie.

Tot slot benadrukt ze de noodzaak van een welbepaalde vorm van wetenschappelijk onderzoek, de gerandomiseerde studie met controlegroep, voor het leggen van oorzakelijke verbanden op het gebied van voeding, om zowel het positieve effect als de giftigheid van een ingrediënt aan te tonen.

De video nu bekijken!

Bron : International Sweeteners Association
Aanverwante artikels
light-dranken-ongezonder

Lightdranken ongezonder dan gesuikerde dranken?

Laagcalorische zoetstoffen en de lightdranken waarin ze worden gebruikt, zijn vaak het mikpunt van sensationele krantenkoppen die vraagtekens plaatsen bij hun veiligheid, hoewel die duidelijk is aangetoond. In dit artikel geven we een nieuw voorbeeld waarin, ten onrechte en zonder enig wetenschappelijk bewijs, een oorzakelijk verband wordt gesuggereerd.

aspartame-infographie-consommation-belgique

De essentie over aspartaam

Hoeveel aspartaam consumeert men in België? Hoeveel mag men er in alle veiligheid van verbruiken? Hoeveel aspartaam neemt een volwassen vrouw of een kind van 10 jaar met een herkenbaar voedingspatroon zoal in per dag? Kijk het na in de nieuwe infografiek over deze zoetstof.

intensieve zoetstoffen-congres

Congres over Intensieve Zoetstoffen

Tijdens het congres ‘Intensieve zoetstoffen: wetenschap of pseudowetenschap?’, dat onlangs in Brussel plaatsvond hebben verschillende wetenschappers dit onderwerp besproken in het licht van de huidige wetenschappelijke kennis.