Terug naar lijst

Wetenschappelijk nieuws over zoetstoffen in 3 minuten!

Deze samenvattende video geeft een overzicht van het wetenschappelijke programma van de ISA (International Sweetener Association) ter gelegenheid van het 24e Europees Congres over Obesitas (ECO).

zoetstoffen-congres-wetenschappelijk-nieuws

Gerenommeerde experts hebben de laatste onderzoeken en bevindingen over laagcalorische zoetstoffen voorgesteld. Hieruit blijkt dat laagcalorische zoetstoffen een voordelig effect hebben als suikervervangers: ze zorgen zowel voor een verlaging van de energie inname als voor een verbetering van het lichaamsgewicht, geassocieerd met een vermindering van de cardiometabole risicofactoren.

Bekijk hier de video!


Bron: ISA, 2017

Aanverwante artikels
media-overdrijven-wetenschappelijk-nieuws

Overdrijven de media de wetenschappelijke actualiteit?

De media worden er vaak van beschuldigd weinig genuanceerd te zijn als het gaat om medische informatie of gezondheidsnieuws. Nieuw onderzoek bevestigt dat, maar de verantwoordelijkheid ligt deels ook bij de gespecialiseerde vakbladen en wetenschappers.

advantaam-aspartaam-EFSA

Advantaam goedgekeurd door de EAV

Het zoetende vermogen van advantaam is 30.000 maal sterker dan dat van suiker, en 100 maal sterker dan aspartaam. Daarmee wordt het pad geëffend voor een nieuwe categorie zeer intense zoetstoffen. Advantaam is net door de EFSA veilig voor gebruik bevonden.