Terug naar lijst

Watermeloen ijslolly

Smelt voor deze frisse ijslolly’s van foodblogger Everyday Marta! Een origineel watermeloenijsje boordevol vitamines en zonder toegevoegde suikers.

ijslolly-watermeloen-stevia

Ingrediënten (voor 6 ijslolly’s)

  • ¼ watermeloen, geschild
  • 150 g yoghurt
  • 3 kiwi’s, geschild
  • 6 druppels vloeibare stevia (komt overeen met 6 el suiker – aantal druppels kan variëren in functie van het merk)

Bereiding

Doe de watermeloen in een blender en mix alles goed samen. Vul 2/3 van de ijslolly-vormpjes met het mengsel. Doe de stokjes erin en doe het in de vriezer voor 2 uur.

Meng de yoghurt met 3 druppels stevia. Doe de kiwi’s en 3 druppels stevia in een blender en mix tot een gladde massa. Haal de ijsjes uit de koelkast en voeg een laagje yoghurt en daarna een laagje kiwimengsel toe aan elk ijsje. Doe de ijslolly’s terug in de vriezer voor nog minimum 3 uur.

Energiewaarde per portie = 63 kcal

15 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie)

Download hier het recept!

 

Aanverwante artikels
cookies-kerst-tagatose

Suikervrije Kerstkoekjes

Geen enkel gram suiker in dit smakelijk recept van Kerstkoekjes van onze blogster “Everyday Marta”. Lekker krokant en zoet!

Appel-pannenkoeken-recepten

Appelpannenkoeken

De combinatie van de lichte zure smaak van appels en de “sweetness” van de zoetstof zorgt voor een super resultaat. En zonder toevoeging van suiker ook nog! Een recept van onze blogster Marta Majewska, The Luscious Joys of Princess Misia!, het proberen waard.

wafels-bessen-yoghurt

Wafels met bessen en Griekse yoghurt

Laat je verleiden door deze heerlijk smeuïge en fruitige wafels zonder toegevoegde suikers van onze culinaire blogster Marta Majewska – The Luscious Joys of Princess Misia!