DOE DE TEST!

Coronacrisis: 3 op de 10 Belgen eten minder suiker

Wat zijn de effecten van de coronapandemie op ons eetgedrag? In een enquête in opdracht van de VIWF geven veel Belgen aan dat ze gezonder eten en hun suikerconsumptie hebben verminderd.

coronavirus-belges-consomment-moins-sucre

De sectorvereniging van de Belgische Water- en Frisdrankindustrie (VIWF) ondervroeg via onderzoeksbureau iVOX 1000 Belgen over hun eet- en consumptiegewoonten*. Het resultaat? Bijna 40% van de ondervraagden gaf aan sinds de coronacrisis gezonder te eten en te drinken. Daarnaast kozen bijna 3 op de 10 Belgen (29,1%) ervoor om minder suiker te eten.

Wellicht vind je dit ook interessant: Hoe ga je de lockdownkilo’s te lijf?

Belgen drinken minder gesuikerd sinds de coronacrisis

Hoe vertaalt die vermindering van de suikerconsumptie zich nu concreet? Het lijkt erop dat de coronacrisis een trend heeft versterkt die de afgelopen jaren al duidelijk aanwezig was. In de meeste gevallen (59,5%) zijn namelijk suikerhoudende dranken vervangen door water, gearomatiseerd water en koolzuurhoudende dranken zonder suiker.

Meer specifiek zijn suikerhoudende dranken vervangen door:

  • water en gearomatiseerd water voor 67,8% van de ondervraagden;
  • suikervrije dranken voor 32,1% van de ondervraagden;
  • koffie en thee voor 24,5% van de ondervraagden.

Natuurlijk mineraalwater, gearomatiseerd water, suikervrije dranken en koolzuurhoudende dranken met een laag suikergehalte zijn sinds een jaar of tien aan een succesvolle opmars bezig. Sinds 2015 heeft de consumptie van natuurlijk mineraalwater en bronwater die van de suikerhoudende dranken zelfs overtroffen.

Lees ook: Minder suiker in frisdranken

* Enquête online uitgevoerd in september 2020. Meer info: https://www.fieb-viwf.be/nl/persberichten/.

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?