DOE DE TEST!

Moeten diabetici opletten voor zoetstoffen?

Heel wat mensen maken zich zorgen over zoetstoffen. Meestal is dat absoluut niet terecht. Zoetstoffen verdienen een plaats in het voedingspatroon van diabetici. Beter nog: ze helpen de patiënt bij de behandeling van de aandoening. Download nu ons e-book!

ebook-diabetes

Deze nieuwe tool van de informatieve website www.zoetstoffen.eu zet 5 opvattingen over zoetstoffen en diabetes op een rijtje. Bovendien bevat het e-book een heleboel praktische adviezen en tips om beter te begrijpen hoe zoetstoffen kunnen helpen om het gewicht en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Bijna een half miljard diabetespatiënten

Hoewel de toename van diabetes in bepaalde landen met een hoog inkomen begint te vertragen, kan het aantal patiënten tegen 2045 oplopen tot 629 miljoen als er de komende jaren niets verandert. Bovendien zijn zo’n 325 miljoen personen glucose-intolerant en hebben ze bijgevolg een verhoogd risico op diabetes. Er moet dus meer dan ooit preventief gewerkt worden! Daarnaast kan men complicaties voorkomen door de ziekte doeltreffend te behandelen, vooral bij een vroege diagnose. Een aanpassing van de levensstijl, met betere voeding en meer lichaamsbeweging, kan helpen om de ziekte beter onder controle te houden. In die context kunnen zoetstoffen een oplossing bieden: lees er alles over in ons e-book.

Meer controle over suikergehalte en gewicht

Laagcalorische zoetstoffen zorgen voor een zoete smaak, maar leiden bij diabetici noch bij gezonde personen tot een stijging van de bloedsuikerspiegel. Bovendien concludeerde de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) in 2011: “De consumptie van voeding/drank die zoetstoffen in plaats van suiker bevat, leidt na consumptie tot een lagere bloedglucosestijging in vergelijking met suikerhoudende voeding/drank.” Laagcalorische zoetstoffen kunnen ook geconsumeerd worden in geval van zwangerschapsdiabetes. Door laagcalorische zoetstoffen te gebruiken in plaats van suiker kan men de totale hoeveelheid koolhydraten van een maaltijd beperken. Wanneer ze in het kader van gewichtsverlies of ‑behoud gebruikt worden ter vervanging van suiker, kunnen laagcalorische zoetstoffen bovendien de totale energie-inname beperken. Zoetstoffen werken diabetes dus niet in de hand en helpen om een gezond gewicht te behouden, een extra voordeel bij de behandeling van de ziekte.

Lees hier onze tips over diabetes en ontdek onze vele heerlijke recepten. Ze zijn verrassend licht en bevatten minder suiker! Heb je twijfels over je zoetstofconsumptie? Doe dan nu de test!

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?