DOE DE TEST!

De TOP 23 van de meest gedeelde artikels!

Ben jij dol op lijstjes en klassementen? Dan zul je ook smullen van onze BEST OF van de meest gelikete, gelezen en gedeelde thema’s van 2017. Bekijk snel ons overzicht van topthema’s over zoetstoffen, dat je trouwens ook kunt downloaden!

best-of-artikels-zoetstoffen

De veiligheid van zoetstoffen en de mogelijke gevaren gelinkt aan de consumptie van aspartaam of stevia zijn enkele van de meest gelezen onderwerpen op het platform www.zoetstoffen.eu. Wil jij weten of je consumptieniveau van zoetstoffen veilig is, doe dan onze test! In 2017 deden meer dan 10.000 bezoekers de test. Nu is het jouw beurt!

De beste suikervrije recepten van het moment

Suikervrij koken is niet zo moeilijk, of je nu diabetes hebt of gewoonweg je suikerconsumptie onder controle wilt houden. Alleen moet je de juiste zoetstoffen gebruiken! Het zoete, suikervrije paradijs van ‘Everyday Marta, onze favoriete culinaire blogster, viel het meest in de smaak. Om je alvast te doen watertanden, geven we op www.zoetstoffen.eu en op onze sociale netwerken een overzicht van haar populairste recepten, voornamelijk op basis van stevia of tagatose: een detoxsapje met citroen en gember voor als je even een oppepper nodig hebt, cheesecake met limoen en gember om heerlijk te smullen zonder schuldgevoel, gemakkelijke granolarepen, tips om karamel te maken op basis van zoetstoffen (dat kan echt!), curry-kokossoep met een mix van zout en zoet, en nog veel meer. Ontdek ze in ons e-book dat je hieronder kunt downloaden! Nog steeds honger? Op onze website vind je nog veel meer recepten.

Word een echte kenner van zoetstoffen in 5 vragen

Jullie vragen, wij antwoorden! Wat gebeurt er met zoetstoffen in ons lichaam? Zijn lightdranken dikmakers? Hoeveel calorieën vermijd ik door zoetstoffen te gebruiken? Hoe doseer ik zoetstoffen? Wat zijn E-nummers? (zeker lezen als je het beter wilt snappen!) Je vindt alle uitleg in ons e-book en in de handige rubrieken Vragen en Tools op de website www.zoetstoffen.eu. Al spelend leren? Test dan je kennis in tien vragen met onze onlinequiz. Is je honger naar informatie over zoetstoffen nog niet gestild? De website www.zoetstoffen.eu bevat informatie en weetjes over meer dan 30 zoetstoffen en suikerhoudende stoffen! Enkele daarvan vinden jullie bijzonder interessant: stevia, aspartaam, acesulfaam, erythritol, sucralose en tagatose. Op ons platform vind je trouwens ook info over (natuurlijk aanwezige of toegevoegde) suikers en trendy suikers.

Heb je diabetes?

Laagcalorische zoetstoffen smaken zoet, maar verhogen noch de bloedsuikerspiegel (glycemie), noch de zoetverslaving. Dankzij zoetstoffen kun je dus ook als diabetespatiënt genieten van een zoete smaak, zonder je zorgen te maken over je bloedsuikerspiegel. Meer informatie vind je in onze Best of, die je hieronder kunt downloaden, en op de website van de Diabetes Liga.

Stel je eigen top samen! Staat jouw thema niet in de lijst? Laat ons je favoriete thema’s weten via Instagram, Twitter of Facebook.