DOE DE TEST!

De EAV bevestigt: aspartaam is veilig

Tijdens een conferentie van de Italiaanse Nutrition Foundation, die eerder deze week werd gehouden in Rome, verklaarden zowel de topwetenschapper van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) als een vooraanstaande levensmiddelen expert dat er geen enkele twijfel is over de veiligheid van aspartaam.

Vittorio Silano, voorzitter van de Wetenschappelijke Commissie van de EFSA, en John Christian Larsen van de Technische Universiteit van Denemarken en tot voor kort voorzitter van het ANS panel’ van de EFSA dat de veiligheid van levensmiddelen en voedingsstoffen inhoudelijk beoordeelt, gaven aan dat alle laag- en non-calorische zoetstoffen die momenteel in de EU op de markt zijn, veilig zijn. “Er is geen twijfel over de veiligheid van deze stoffen.

Zij zijn zorgvuldig beoordeeld en goedgekeurd door de bevoegde instanties”, aldus de deskundigen. Ook de veiligheid van stevia, een natuurlijke zoetstof die onlang is toegelaten door de EU, werd bevestigd.

Dr. Larsen zei in een verklaring: “De autoriteiten die onderzoek doen naar de veiligheid van laag- en non-calorische zoetstoffen hanteren strenge, wereldwijd geaccepteerde normen. Communicatie- en debatmomenten, zoals vandaag tijdens deze conferentie, zijn belangrijk om het vals alarm’ uit het verleden over de veiligheid van laag- en non-calorische zoetstoffen uit de lucht te ruimen.”

Bron

Veiligheid van aspartaam opnieuw bevestigd

In haar zopas gepubliceerde definitieve advies heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) geconcludeerd dat aspartaam veilig is voor menselijke consumptie. Dat advies is gebaseerd op een nieuw grootscheeps onderzoek dat alle twijfels over de veiligheid van aspartaam wegneemt. De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) blijft ongewijzigd.

Lees meer

De essentie over aspartaam

Hoeveel aspartaam consumeert men in België? Hoeveel mag men er in alle veiligheid van verbruiken? Hoeveel aspartaam neemt een volwassen vrouw of een kind van 10 jaar met een herkenbaar voedingspatroon zoal in per dag? Kijk het na in de nieuwe infografiek over deze zoetstof.

Lees meer

Vragen over diabetes? Is een gezond gewicht een uitdaging? Of gewoon op zoek naar inspiratie om minder suiker te consumeren?